Splošni prodajni pogoji

1. SPLOŠNO

1.1 Omejitev odgovornosti

1.1.1 Podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič (oz. blagovna znamka ASTRUM Music Publications) se bo po najboljših močeh trudilo zagotavljati najbolj točne in najnovejše podatke na svojih straneh, vendar uporabnike spletnih strani opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

1.1.2 Uporabnikom svetujemo, da te Pogoje uporabe in Splošne prodajne pogoje natisnejo in jih shranijo.

Podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, dodaja ali odstrani vsebino teh spletnih strani, objavljenih na spletnem mestu ASTRUM.SI kadarkoli, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.

1.1.4 Tu objavljeni Pogoji uporabe in Splošni prodajni pogoji veljajo samo za kupce iz Republike Slovenije.

1.2 Dodatne informacije o artiklih

Za prikaz dodatnih informacij kliknite na ime ali sliko artikla. Odpre se novo okno s podrobnimi informacijami o artiklu in z večjo sliko. Vse ostale podrobnejše informacije lahko dobite na e-naslovu info@astrum.si , oziroma lahko pokličete na našo telefonsko številko 04 / 59 25 800.

1.3 Napačni podatki

Če ste po opravljenem nakupu ugotovili, da ste nam posredovali napačne podatke ali bi želeli spremeniti naslov prejemnika, je potrebno spremembo podatkov sporočiti na e-naslov info@astrum.si , oziroma lahko pokličete na našo telefonsko številko 04 / 59 25 800 .

1.4 Varovanje podatkov, piškotki in drugo1.4 Varovanje podatkov, piškotki in drugo

1.4.1 Vse podatke pridobljene ob naročanju bomo uporabljali izključno v namene naše ponudbe in jih ne bomo nepooblaščeno delili, prodali ali uporabljali v kakršne koli druge namene z drugimi. Vaša zasebnost in piškotki

1.4.2 Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Brez vaše posebne privolitve, vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali, prodali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo.

1.4.3 Uporaba vaših podatkov:

Kot registrirani uporabniki spletne strani pri registraciji zato potrebujemo vaše ime in priimek ter druge osebne podatke, ki bodo ostali znani le nam. Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg navedenih podatkov tudi vaš naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu. Z registracijo na naši spletni strani dovoljujete podjetju ASTRUM d.o.o. hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi.

1.4.4 Izbris: Na vašo zahtevo bomo vaše podatke izbrisali v rokih in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Po izbrisu podatkov o vašem EnaA računu, bomo skladno z zakonodajo, ki ureja to področje v zakonskem roku hranili le podatke o vaših nakupih.

1.4.5 Piškotki: Med obiskom naših spletnih strani na vašo napravo vedno naložimo piškotke, ki vam pomagajo, da se lažje znajdete v množici informacij in funkcionalnosti, ki vam je na voljo. Z njimi bo ob vaših naslednjih obiskih enostavnejša prijava, prikaz strani bo vedno tak, kot ste si izbrali nazadnje, prav tako pa boste lažje prišli do izdelkov, ki ste jih v preteklosti želeli kupiti. Delovanje naših spletnih strani je brez teh piškotkov praktično nemogoče. Čeprav za njihovo uporabo ne potrebujemo vaše privolitve, vas prosimo, da nadaljujete z uporabo naših strani le, če s tem soglašate.  Če imate kakršnekoli dvome ali vprašanja, smo vam na voljo za pojasnila preko naslova info@astrum.si.

Z vso skrbnostjo smo preverili pogoje delovanja teh strani in menimo, da z aktivnostmi na naših straneh ne kršijo vaše zasebnosti. Vsem uporabnikom naših strani svetujemo, da v uporabo piškotkov teh strani privolijo.

Ne pozabite! Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

1.4.6 Z 3.12.2018 je nastopila veljavnost Uredba EU (2018/302) o geografskem blokiranju. Zaradi njene veljavnosti in določil so cene, ki so veljavne pri založbi ASTRUM na celotnem območju EU (vključno z Republiko Slovenijo) enake, saj nam ta uredba s kazensko odgovornostjo preprečuje izvajalcem v Republiki Sloveniji nuditi nižje cene, kot v drugih državah EU.

1.4.7 V skladu s Splošno uredbo (EU) 2016/679 o varstvu podatkov (GDPR) z 25. 5. 2018 ASTRUM d.o.o., Tržič uporablja osebne podatke zaradi izpolnjevanja pogodbe, če tako določa zakon ali je dana osebna privolitev posameznika.

Vse drugače zbrane osebne podatke je ASTRUM d.o.o. izbrisal, uničil ali blokiral.

Spletni naslov www.astrum.si od vključno 25.5.2018 deluje izključno kot katalog in NE kot spletna trgovina, vsi do 25.5.2018 zbrani osebni podatki so skladno s tem izbrisani.

Uporabnike spletnega naslova www.astrum.si pozivamo, da v nobeni obliki ne zapisujejo svojih osebnih podatkov na / v omenjeni spletni naslov.

1.4.8 Vaša privolitev: Z uporabo naših spletnih strani soglašate z objavljenimi pravili. O spremembah pogojev in pravil vas bomo sproti obveščali na naših straneh.

1.4.9 Dodatne informacije: Če potrebujete dodatne informacije ali pojasnila o vsebini na tej strani, nam vaše vprašanje posredujte na naš kontaktni naslov: info@astrum.si.

Z uporabo in pošiljanjem vašega interesa za kasnejše naročilo artiklov izražate svoje strinjanje s Pogoji uporabe in Splošnimi prodajnimi pogoji.

2. CENE

2.1 Vse cene so izražene v evrih (EUR) in vključujejo davek na dodano vrednost, veljajo od 1.9.2019 do izdaje novega cenika ter veljajo samo za kupce iz Republike Slovenije. Podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič skrbi in se trudi, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so napake možne in ne dajemo nobene garancije ali jamstva za točnost informacij, kakor tudi ne prevzemamo nobene odškodninske odgovornosti v tem smislu. Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani, kakor tudi splošnih prodajnih pogojev.

2.2 Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini, …) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.


2.3 Ceniki in popusti za notne tiskovine so del teh pogojev poslovanja in se navajajo v kasnejših določilih.

2.4 Izgled tiskanih muzikalij se v nebistvenih podrobnostih lahko delno razlikuje od grafičnega prikaza primerov muzikalij, objavljenih na spletnem mestu ASTRUM.SI.

2.5 Najmanjši skupni znesek posameznega nakupa pri založbi znaša 10.- EUR (z DDV), a brez stroškov poštnine in pošiljanja.

2.6. Z 3.12.2018 je nastopila veljavnost Uredba EU (2018/302) o geografskem blokiranju. Zaradi njene veljavnosti in določil so cene, ki jih ima objavljene založba ASTRUM na slovenskem delu e-spletišča od vključno 3.12.2018 NEveljavne in veljajo navedbe cen, kot so navedene na mednarodnem (English) delu spletišča.

2.7. Od 1.1.2020 se v RS uveljavlja posebna nižja stopnja DDV v višini 5 % in se uporablja za dobave opravljene od vključno 1. 1. 2020 dalje.

V skladu z novelo zakona se uvaja posebna nižja stopnja DDV v višini 5 %, in sicer za dobavo, vključno s knjižnično izposojo, knjig, časopi­sov in periodičnih publikacij na fizičnih nosilcih ali dobavljenih elektronsko ali oboje (vključno z brošurami, letaki in podobnim gradivom, otroškimi slikanicami, knjigami za risanje ali pobar­vankami, glasbenimi deli, tiskanimi ali v rokopisu, zemljevidi in hidrografskimi ali podobnimi kartami), razen gradiv, ki so v celoti ali v pretežnem delu namenjena oglaševanju oziroma ki jih v celoti ali v pretežnem delu tvorijo video vsebine ali avdio glasbene vsebine.

Vse cene v skladu s to določbo se uveljavljajo tudi na tem spletnem mestu in NE velja več določilo o 9,50% DDV, kot je primerljivo pred 1.1.2020 veljalo.

3. NAROČANJE

3.1 Vaš interes za nakup in kasnejše naročilo artiklov sprejemamo v:

spletni informativni predstavitvi na www.astrum.si. Pošljete pa nam lahko tudi naročilnico po

telefaksu 04 / 59 25 801 ali

e-pošti info@astrum ali po

pošti na naslov: ASTRUM d.o.o., Cankarjeva 7, 4290 TRŽIČ.

3.2 Pisna naročilnica za pravne osebe mora obvezno vsebovati:

firmo in sedež podjetja,

točen naslov za dostavo,

kontaktno osebo,

identifikacijsko številko,

številko transakcijskega računa,

izjavo, ali je pravna oseba zavezanec za DDV,

matično številko,

telefonsko in telefaks številko ter e-naslov in mora biti napisana v slovenskem jeziku.

3.3 Pisna naročilnica za fizične osebe mora obvezno vsebovati:

ime, priimek in naslov fizične osebe – naročnika,

točen naslov za dostavo,

telefonsko in telefaks številko ter e-naslov in mora biti napisana v slovenskem jeziku.


3.4 Podpisana ali izpolnjena ali kako drugače ASTRUM d.o.o. izročena ali dostavljena naročilnica (a šele po postopku, kot je opisan v t. 3.5) ima za kupca in prodajalca status pogodbe in je shranjena na sedežu podjetja in je kupcu dosegljiva (osebni prevzem ali dostava po pošti).

3.5 Pri elektronsko izraženem interesu za kasnejše naročilo artiklov v spletni informativni predstavitvi s klikom na gumb “Kupim” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Pogojev uporabe in Splošnih prodajnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Tako izražen vaš interes za kasnejše naročilo in kasnejši dogovor o nakupu – po predhodnem preverjanju založbe, ali so izdelki še na voljo, ali so v statusu ponatisa, in podobno – se potrdi v neavtomatskem (nestrojnem), osebnem odgovoru založbe. S tako ažuriranim in v drugem koraku osebno sporočenim dejanskim stanjem dobavljivosti in kupčevo potrditvijo naročilo dobi status pogodbe.

3.6 Če kupec pri elektronskem ali drugem izražanju interesa za kasnejše naročilo artiklov naroči samo 1 (en) izvod zborovske partiture, ali drugo število izvodov, ki ne zadošča za izvedbo s kupčevim ansamblom – ga prodajalec ni dolžan obvestiti o stanju naročila. Tako naročilo je v nasprotju s tukaj objavljenimi Pogoji uporabe in Splošnimi prodajnimi pogoji in ni izvršljivo.

 

4. DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

4.1 Izdelke, ki so na zalogi, vam bomo v najkrajšem možnem času, po pošti dostavili na vaš naslov. Lahko se zgodi, da se dobavni rok določenih izdelkov zaradi povpraševanja ali ponatisov podaljša. Prav tako je mogoče, da zaloge posameznih izdelkov popolnoma poidejo in niso več na voljo. Če bi se vam to zgodilo, vas že vnaprej prosimo za razumevanje.

4.2.1 Rok za odpravo naročenega blaga, ki je na zalogi – in po izpolnjevanju določil iz t. 3.5 -, je 3 delovne dni od potrditve naročila za dostavne naslove v Sloveniji.

4.2.2 Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, predvideni rok dobave ASTRUM d.o.o., Tržič sporoči kupcu po elektronski pošti po osebni, neavtomatizirani potrditvi naročila.

4.3 Če kupec zaprosi ali naroči hitrejše odpošiljanje naročenega, kot je normalno predvideno (3 delovne dni) oz. predvideno v t. 4.2.1, se mu za to storitev zaračuna 3,50 EUR stroškov. Naročeno se odpošlje v roku 24 ur delovnega dneva od prejetega potrdila o plačilu za naročeno.

4.4 Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti ASTRUM d.o.o., Tržič.

5. STROŠKI POŠTNINE IN PAKIRANJA

5.1 Stroški poštnine in pakiranja plača kupec ter niso všteti v ceno in se obračunajo na spodaj naveden način z vključenim 22% davkom na dodano vrednost (DDV).

5.2.1 Založba ASTRUM vse pošiljke odpravi kot priporočene pošiljke. Stroške poštnine in pakiranja obračunamo glede na težo pošiljke, izraženi v gramih (g):

do 500 g

nad 500 g do 1.000 g

nad 1.000 g do 2.000 g

3,50 EUR

4,20 EUR

4,90 EUR

5.2.2 Pri pošiljkah nad 2.000 gramov se poštnina in pakiranje obračunata po naslednjem ceniku:

nad 2.000 g do 5.000 g

nad 5.000 g do 10.000 g

7,90 EUR

9,90 EUR

5.2.3 Pri izdajah z letno naročnino sta poštnina in pakiranje vračunana v ceno naročniškega izvoda.


5.3 Vsi zgoraj navedeni stroški poštnine in pakiranja vsebujejo DDV, kot je navedeno v ceniku Pošte Slovenije, ki za založbo distribuira pošiljke.

5.4 Tu objavljeni Stroški poštnine in pakiranja veljajo samo za kupce in dostavo po Republiki Sloveniji.

5.5 Naročeno blago ostane do poravnave celotne kupnine v lasti ASTRUM d.o.o., Tržič.

6. CENIKI IN POPUSTI

6.1 Cenik in popusti za zborovske tiskovine, ki se obračuna v naslednjih stopnjah – ko kupec naroči 20 in več izvodov zborovske tiskovine:

Cena izvoda ZBOROVSKO-INSTRUMENTALNE PARTITURE

– ki vsebujejo tako zborovski, kot instrumentalni part – pri nakupu NAJMANJ 20 izvodov na naslov

Število

strani

tiskovine

Nakup

od 20 do 24 izvodov

brez popusta

Nakup

od 25-49 izvodov

10% popust

Nakup

od 50 in več izvodov

15% popust

1 stran

0,70 EUR

0,63 EUR

0,60 EUR

2 strani

1,00 EUR

0,90 EUR

0,85 EUR

4 strani

1,50 EUR

1,35 EUR

1,28 EUR

8 strani

2,00 EUR

1,80 EUR

1,70 EUR

12 strani

2,50 EUR

2,25 EUR

2,13 EUR

16 strani

3,00 EUR

2,70 EUR

2,55 EUR

20 strani

3,50 EUR

3,15 EUR

2,98 EUR

24 strani

4,00 EUR

3,60 EUR

3,40 EUR

28 strani

4,50 EUR

4,05 EUR

3,83 EUR

32 strani

5,00 EUR

4,50 EUR

4,25 EUR

36 strani

5,50 EUR

4,95 EUR

4,68 EUR

40 strani

6,00 EUR

5,40 EUR

5,10 EUR

44 strani

6,50 EUR

5,85 EUR

5,53 EUR

48 strani

7,00 EUR

6,30 EUR

5,95 EUR

Cene vsebujejo 9,5 % DDV.

Nakup zborovskih tiskovin nad 20 izvodov se opravi z avtomatskim naročilom,

6.2 Založba zborovske tiskovine praviloma distribuira v količini, ki zadošča za vse člane pevskega zbora ali drugega vokalnega oz. instrumentalnega ansambla. Za nakup velja načelo: kolikor članov ima skupina, toliko izvodov zborovske tiskovine (instrumentalnega parta) je potrebno naročiti.

6.3 Založba ne distribuira zborovskih tiskovin v količini, ki ne zadošča za vse člane skupine, zbora ali ansambla, kupec pa mora ob naročilu navesti za katero skupino, ansambel, zbor, orkester ali drugo izvajalsko telo naroča zborovske tiskovine. Na ta način mora biti ASTRUM d.o.o., Tržič omogočeno pridobiti podatek, koliko članov ima izvajalsko telo, za katerega se naročajo zborovske tiskovine. ASTRUM d.o.o., Tržič na ta način želi zagotoviti spoštovanje zakonskih določil glede reproduciranja avtorskih del in onemogočiti celostno ali delno nelegalno reproduciranje avtorskih del.

6.4 Zborovske tiskovine so posamezni natisi zborovskih skladb – separati. Praviloma se lahko naročajo v količinah nad 20 izvodov (glej cenik pod t. 6.1).

Pri nakupu zborovskih tiskovin do 20 izvodov (vključno 19 izvod) pa se opravi na način naročila po mailu na info@astrum.si , s tem, da kupec sporoči:

– naročniško številko (AS), avtorja in naslov skladbe z zasedbo skladbe,

– naziv / ime skupine, želi izvajati skladbo,

– število članov skupine,

– ime in priimek vodje skupine, želi izvajati skladbo.

Za nakup zborovskih tiskovin do 20 izvodov na posamezni naslov za vokalne skupine velja naslednji cenik:

Cena izvoda ZBOROVSKE TISKOVINE pri nakupu

do 20 izvodov na posamezni naslov

Število

strani

tiskovine

Nakup

od 3-5

izvodov

(+40%)

Nakup

od 6-10

izvodov

(+30%)

Nakup

od 11-15

izvodov

(+20%)

Nakup

od 16-19

izvodov

(+10%)

1 stran

0,98 EUR

0,91 EUR

0,84 EUR

0,77 EUR

2 strani

1,40 EUR

1,20 EUR

1,20 EUR

1,10 EUR

4 strani

2,10 EUR

1,95 EUR

1,80 EUR

1,65 EUR

8 strani

2,80 EUR

2,60 EUR

2,40 EUR

2,20 EUR

12 strani

3,50 EUR

3,25 EUR

3,00 EUR

2,75 EUR

16 strani

4,20 EUR

3,90 EUR

3,60 EUR

3,30 EUR

20 strani

4,90 EUR

4,55 EUR

4,20 EUR

3,85 EUR

24 strani

5,60 EUR

5,20 EUR

4,80 EUR

4,40 EUR

Cene vsebujejo 9,5 % DDV.

6.5 Ko zborovske tiskovine naročajo vokalne skupine do 20 pevcev se v praksi pogosto pojavljajo poskusi, da kupec naroči zborovsko tiskovino za npr. oktet (8 pevcev), nato pa se ta ista naročena-dostavljena-in-kupljena skladba izvaja s pevskimi zbori nad 20 pevcev na način, da se manjkajoče tiskovine NELEGALNO dokopira pri izvajalcu še za vse preostale člane pevskega zbora. Slovenija, Evropa in svet so s pojavom digitalnega sveta postali majhni – take nepooblaščene prakse nelegalnega kopiranja so hitro razvidne. Če založba pri kupcu s časom zazna, da le-ta oz. zadevni posamezniki ali skupina izvaja gornja nepooblaščena dejanja (kopiranja) jim založba – njim, povezani osebi, pooblaščencu, trgovini, ali podobno – praviloma odkloni kasnejše izvršitve naročil. Naročilo potem ni možno niti preko predplačila, saj je kupec kršil zadevna določila ZASP.

6.6 Zaradi zaščite pravice reproduciranja avtorskih del ASTRUM d.o.o., Tržič tudi ne more priznati pravice nakupa zmanjšanega števila zborovskih tiskovin za sestave, ki izvajajo avtorska dela „na pamet“.

6.7 Za nakup zborovskih tiskovin za potrebe žirij in glavnih izvajalcev (pianist, dirigent, ipd.) zborovskih tekmovanj, revij ali podobnih prireditev velja načelo, da je najprej treba nakupiti zborovske tiskovine založbe ASTRUM d.o.o., Tržič za celoten ansambel, šele potem založba lahko dobavi potrebne izvode zborovskih tiskovin za člane žirij. Za nakup za člane žirij – potem, ko so bile poprej (v prejšnjih nakupih) nakupljene zborovske tiskovine za celoten pevski zbor – velja cenik, objavljen v točki 6.4.

6.8 Pri naročanju zborovskih tiskovin za OSNOVNOŠOLSKE ZBORE velja – zaradi načina petja „na pamet, brez not-za-učence“ prvih triad osnovne šole naslednje:

• v načelu se upoštevajo založbini splošni pogoji naročanja zborovskih tiskovin;

• izvodi zborovskih tiskovin za žirije zborovskih tekmovanj, revij, festivalov, ipd: založba sprejme naročilo za nakup zborovskih tiskovin za celotno število žirantov z dodanim potrebnim številom izvodov za glavne izvajalce (pianist, dirigent, instrumentalisti, ipd.) – upoštevajo  se cene iz točke 6.4 tega poglavja;

Trenutno to pravilo velja samo za državno tekmovanje otroških in mladinskih zborov v Zagorju vsake dve leti.

• ocena, pri katerem naročniku založba sprejme naročilo zborovskih tiskovin iz tega podpoglavja (6.8) je v izključni pristojnosti založbe, pogoj pa je, da ima naročnik že od založbe ASTRUM dobavljene za-vse-pevce zadostne izvode zborovske tiskovine;

• najmanjši skupni znesek posameznega nakupa pri založbi znaša 10.- EUR (z DDV), a brez stroškov poštnine in pošiljanja.

6.9 Zaradi posebnih določil avtorsko-pravne narave v posameznih primerih lahko cene, navedene v prej[njih to;kah tega poglavja odstopajo in se oblikujejo posebej.

6.10 Za nakupe šolskih knjižnic, knjižnic glasbenih šol, in podobno – velja naslednje določilo: Založba ne sprejme naročila za v tem členu navedeno uporabo – ne osnovnemu naročniku, ne kasnejšim z njim povezanimi (so)naročniki – za posebne uporabe notnega gradiva, kot so npr. instrumentalne partiture, zvezki vokalne glasbe in podobno. Razlog je v nepooblaščeni prakticirani uporabi notnega gradiva takih knjižnic: en zvezek v knjižnici, vsi ostali “prosto” nepooblaščeno kopirajo iz njega. Ker je to v nasprotju z določili ZASP, založba ne more odobravati take nepooblaščene uporabe. Zato velja naslednja in podobne smiselne razlage: če želi tak naročnik naročiti npr. zvezek z vokalno glasbo (glas in klavir), ali podobno – založba sprejme nakup le za več zvezkov predvidene uporabe: 1x knjižnica, 1x ali več (glasbeni (solopevski) pedagog / pedagogi, ki poučujejo pri naročniku), 1x (solo)pevec  in 1x pianist. Razlaga za količino naročenega je na podlagi javno objavljenih podatkov uporabnika (npr. število solopevskih pedagogov in podobno) v pristojnosti založbe. Zaradi prakse nepooblaščenega reproduciranja založba odkloni tudi nakup zborovskih zbirk v podobnih primerih, saj so vse skladbe iz zborovskih zbirk na voljo kot separati posameznih skladb in je tako kupcu omogočen nakup željenih naslovov v zakonsko sprejemljivem načinu uporabe notnih tiskov, brez nepooblaščenega reproduciranja.

6.11 Posamezni parti ali dodatni parti za pihala, trobila, tolkala ali kateri koli sorodni instrument posamezne (orkestralne) skladbe v našem katalogu, se lahko naroči posebej, potem, ko je bil najprej nabavljen osnovni Komplet izvedbenega materiala oz. Komplet instrumentalnih partov.

6.12 Splošni popusti so iyklju;eni, saj veljajo samo popusti iy prej[njih odstavkov tega poglavja.

6.13 Veljajo cene in popusti na dan oddaje naročila.

7. PLAČILNI ROKI

 

7.1 Plačilni rok:

• za proračunske uporabnike je 30 dni po izstavitvi računa oz. po dogovoru,

• za fizične osebe in druge pravne osebe pa 8 dni po izstavitvi računa / odpremi blaga,

• pri načinu plačila s kreditno kartico se kartica ob odpravi blaga takoj obremeni s celotnim zneskom računa,

• kot že nekaj let nazaj, ASTRUM d.o.o., Tržič, ne sprejema nobenih gotovinskih plačil in tudi vnaprej bomo vsak poskus plačila z gotovino striktno odklonili. Plačila se opravljajo izključno preko transakcijskega računa podjetja ASTRUM d.o.o., Tržič,

• od 1. januarja 2016 plačevanje s kreditno kartico do nadaljnega ni mogoče.

7.2 Zamude plačila

Ob zamudi plačila kupcu za nadomestilo stroškov ASTRUM d.o.o., Tržič zaračuna fizični osebi naslednje stopnje opominjanja:

Prvi opomin k plačilu
(najprej 7 delovnih dni
po preteku plačilnega roka)

Drugi opomin k plačilu
(= opomin pred tožbo)
(po preteku plačilnega roka prvega opomina)

Tretji opomin pred izterjavo / Tožba
(najprej 7 delovnih dbi po preteku plačilnega roka drugega opomina / poslano priporočeno)

2,90 EUR*

3,90 EUR*

4,90 EUR* / stroški izterjave

*) DDV ni obračunan v skladu z drugo alinejo 2. odstavka 13. člena PZDDV in 3. členom ZDDV-1

Ob zamudi plačila kupcu za nadomestilo stroškov ASTRUM d.o.o., Tržič zaračuna pravni osebi naslednje stopnje opominjanja:

Prvi opomin k plačilu
(najprej 7 delovnih dni
po preteku plačilnega roka)

Drugi opomin k plačilu
(= opomin pred tožbo)
(po preteku plačilnega roka prvega opomina)

Tretji opomin pred izterjavo / Tožba
(najprej 7 delovnih dbi po preteku plačilnega roka drugega opomina / poslano priporočeno)

4,90 EUR*

4,90 EUR*

4,90 EUR* / stroški izterjave

*) DDV ni obračunan v skladu z drugo alinejo 2. odstavka 13. člena PZDDV in 3. členom ZDDV-1

7.3 Z dnem uveljavitve novega cenika je strošek opomina določen v višini zamudnih obresti na dolgovani znesek, vendar največ do višine zneska dejanskih stroškov izdelave in pošiljanja opomina v višini, kot je navedena v zgornjih stopnjah opominjanja.

7.4 Po zamudi plačila dveh zaporednih opominov si pridržujemo pravico izterjave celotnega neporavnanega zneska naročila in zakonitih zamudnih obresti.

7.5 Račun je kupec dolžan poravnati v celoti, niso dopustni nikakršni odtegljaji.

7.6 Če kupec preide v zamudo s plačilom, je dolžan plačati zakonite zamudne obresti.

7.7 Cene oz. stroški opominov se seštevajo.

7.8 ASTRUM d.o.o., Tržič kupcu ponudi možnost plačila po opominu brez plačila obresti in stroškov opominjanja, če kupec poravna plačilo glavnice v roku 3 (treh) dni od izstavitve opomina.

7.9 Pri naslednji stopnji opominjanja (npr. drugi opomin) ASTRUM d.o.o., Tržič kupcu ponudi možnost plačila glavnice ter zakonitih obresti in stroškov prejšnje stopnje opominjanja (npr. prvi opomin) v roku 3 (treh) dni od izstavitve (npr. drugega) opomina brez plačila novih (npr. od prvega do drugega opomina) zamudnih obresti ter stroškov naslednje stopnje opominjanja (npr. drugi opomin).

7.10 Če kupec poravna samo stroške glavnice (brez stroškov obresti in opominjanja) ASTRUM d.o.o. neplačane stroške opominjanja na novo terja z naslednjo stopnjo opomnjanja (npr. drugi opomin k plačilu). Splošni rok za plačilo opomina je sicer 8 (osem) dni po dnevu  izstavitve opomina.

7.11 Če so bili kupcu obračunani stroški opominjanja na podlagi prejšnje različice teh Pogojev poslovanja in so stroški opominjanja višji od tu noveliranih, ima kupec od ASTRUM d.o.o., Tržič pravico zahtevati obračun stroškov opominjanja, ki so za kupca ugodnejši.

7.12 Dokler kupec ne poravna svojih obveznosti do ASTRUM d.o.o., Tržič, ne more ne kupec, ne z njim oz. z njegovo glasbeno dejavnostjo povezane fizične ali pravne osebe zahtevati izvršitev novega naročila.

7.13 Kupec z neporavnavanjem obveznosti v plačilnem roku preide na način naročanja preko plačila predračuna.  Pri kupcu in z njim povezanimi fizičnimi in pravnimi osebami, ki zamujajo s plačilom več kot 60 dni po roku plačila, oz. po presoji ASTRUM d.o.o. ne spoštujejo določil ZASP (Zakona o avtorski in sorodni pravici (Uradni list RS 16/2007 z dne 23. 2. 2007)) – predvsem določil o nedovoljeni reprodukciji tiskovin glasbene založbe ASTRUM, in podobno – ASTRUM d.o.o. Tržič lahko odkloni sprejem naročila.

7.14 Podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič lahko v primeru, ki bi po oceni ASTRUM d.o.o., Tržič lahko pomenil poslabšanje stabilnosti poslovanja prodajalca, ali možnosti prekomernih oziroma nesorazmernih postopkov, dejanj ali podobno – pred in po realizaciji naročila – odkloni sprejem naročila in kupca o tem obvesti v razumnem času.

7.15 Stroški izterjave

Za predajo v izterjavo Vam zaračunamo 4,90 EUR. Kupec dovoljuje, da se v primeru zamude neporavnanih obveznosti opravi poizvedba o naslovu bivališča, zaposlitvi in prejemkih pri pristojnih državnih organih ali drugih institucijah in dovoljuje posredovanje podatkov tudi drugim finančnim organizacijam, pristojnim za izterjavo. Razen že omenjenih stroškov za zamudo plačila Vam zaračunamo tudi ostale stroške. Sem sodijo dodatni stroški, ki so nastali pri ASTRUM d.o.o., Tržič za izterjavo in stroški odvetnika.

8. ODSTOP OD POGODBE in REKLAMACIJE

8.1 Kupec ima pravico, da najkasneje v 8 dneh po prejemu blaga prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe. Obvestilo o odstopu kupec sporoči po faksu na št. 04 / 59 25 801; pisno priporočeno na naslov ASTRUM d.o.o., Cankarjeva 7, 4290 TRŽIČ ali po elektronski pošti na naslov info@astrum.si . Blago se vrne pisno priporočeno po pošti ali osebno na naslov ASTRUM d.o.o., Cankarjeva 7, 4290 TRŽIČ. Podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič bo kupcu vrnilo že plačano kupnino.


8.2 Kupca prosimo, da izdelke vrne v originalni embalaži, skupaj z zahtevkom za reklamacijo ter kratkim opisom, zakaj kupcu izdelek ni ustrezal.

8.3 Kot kupec nimate pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska pred koncem obračunskega obdobja, pri nakupu notnih tiskovin, avdio ter video posnetkov ali računalniškega programa pa, če ste že odprli varnostni pečat ali ovojnico.

8.4 Zaradi narave izdajanja glasbenih (notnih) tiskovin in s tem povezane avtorske zaščite dela, ASTRUM d.o.o., Tržič ne sprejema reklamacij na podlagi posameznih tiskovnih napak uredniške narave glasbenega zapisa. Če pa pri dobavljenih muzikalijah obstajajo napake pri tisku, materialu, ipd., ki so neobičajne za to vrsto muzikalij se reklamacija upošteva. Izgled tiskanih muzikalij se v podrobnostih lahko delno razlikuje od grafičnega prikaza primerov muzikalij, objavljenih na spletni strani ali drugih promocijskih materialih.

8.5 Zaradi avtorske zaščite glasbenih (notnih) tiskovin in s tem povezanimi načini nelegalnega reproduciranja ASTRUM d.o.o., Tržič ne sprejema reklamacij in vračil glasbenih (notnih) tiskovin.

8.6 Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko minejo dve leti, odkar je bilo blago izročeno oz. prodano.

8.7 Kontakti za reklamacije: e-naslov info@astrum.si , oziroma telefonska številka 04 / 59 25 800.

8.8 Podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič si pridržuje pravico, da odstopimo od izvedbe zadevnega ali bodočega naročila v naslednjih primerih:

• če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi,

• če ugotovimo povečano plačilno rizičnost (neplačani računi, ipd.) kupca ali z njim povezanih fizičnih ali pravnih oseb (dirigent / predsednik zbora, drugi glasbeniki ansambla, ipd.),

• če kupec ne izpolnjuje svojih obveznosti, ki jih je sprejel ob oddaji naročilnice ali podobno,

• če naročilnica ni bila izpolnjena in izvrševana v skladu z založbinimi Pogoji uporabe in Splošnimi prodajnimi pogoji ali

• če je prišlo do očitne napake v ceniku.

8.9 Razlaga, pri katerem potencialnem kupcu podjetje ASTRUM d.o.o., Tržič odstopi od izvedbe naročila je v izključni pristojnosti ASTRUM d.o.o., Tržič. V teh Pogojih poslovanja zapisana določila imajo primarno veljavo za poslovanje založbe, ne glede na sekundarno zapisane starejše, neažurirane različice na tem spletnem mestu ali drugod.

9. IZDAJE Z LETNO NAROČNINO

9.1 Naročnino za izdaje z letno naročnino ( serijske publikacije: Notna mapa za šolske zbore, Zbor in orgle, Glasbeni vrtiljak, ter Zborovski zvoki ) sprejemamo v pisni obliki na formularjih, kjer so navedeni pogoji naročila in način odpovedi za te izdaje. V primeru, da kupec vztraja, da naroči publikacijo po telefonu ali e-pošti, sprejmemo tudi to obliko naročila.

9.2 Naročnina pri izdajah z letno naročnino se sprejme za en letnik izhajanja (obračunsko obdobje). Po preteku obračunskega obdobja (datumom izzida zadnje številke posameznega letnika) se naročnina samodejno podaljša v naslednje proračunsko obdobje, če naročnik izdaje z letno naročnino ne zahteva odstopa od pogodbe oz. odpovedi / preklica naročnine.

9.3.1 Odpoved naročnine pri izdajah z letno naročnine ASTRUM d.o.o., Tržič sprejema samo v pisni obliki pred koncem obračunskega obdobja (datumom izzida zadnje številke posameznega letnika). Prejem odpovedi naročnine bo kupcu pismeno potrjena s strani ASTRUM d.o.o., Tržič. Ko je bila odpoved naročnine sprejeta, naročnik prejme še vse preostale številke istega oz. tekočega letnika. Po izteku letnika (dobavi vseh številk istega letnika) kupec – ki je odpovedal naročnino – ne bo prejemal več izdaje z letno naročnino.

9.3.2 Kupec, ki vztraja, da se naročnina na serijsko publikacijo prekine PRED iztekom posameznega koledarskega leta v katerem naročnino preklicuje – in je to založba hočeš-nočeš primorana sprejeti – ni spoštoval ob oddaji naročnine sprejetih obveznosti. Založba takega kupca sprejema kot kupca, ki se ne drži sprejetih dogovorov in ga zato tako obravnava tudi pri morebitnih prihodnjih naročilih. V skladu s tem založba lahko odstopi od sprejema bodočega naročila, kot je opisano v točkah 8.8 in 8.9 teh Pogojev poslovanja in Splošnih prodajnih pogojev.

9.4 Posamezne skladbe, ki so izdane v serijskih publikacijah Notna mapa za šolske zbore ter Zbor in orgle niso v prosti prodaji. Isto velja za izdaje, ki izhajajo kot vezane oz. vzporedne izdaje serijskih publikacij. Skladbe lahko posebej naročijo le naročniki, ki imajo pri posamezni publikaciji status aktualnega naročnika (= so naročeni na posamezno serijsko publikacijo).

9.5 Notna mapa za šolske zbore, Zbor in orgle, Glasbeni vrtiljak ter druge serijske publikacije po presoji založbe v obliki posameznih zvezkov praviloma niso v prosti prodaji. Založba se lahko posebej odloči, da so posamezni zvezki zaradi promocijskih ali drugih razlogov občasno na voljo kupcem tudi v prosti prodaji.

10. POSEBNA DOLOČILA IN PODATKI

10.1. Podatki o vpisu v register:

Srg 1498/90 z 20/11/90; Srg 95/00143 z 09/06/97; Srg 2017/35087 z 06/09/2017 pri Okrožnem sodišču v Kranju

10.2. Podatki o obveznosti plačila davka na dodano vrednost:

Davčni zavezanec ASTRUM, D.O.O., TRŽIČ, CANKARJEVA CESTA 007, TRŽIČ, 4290 TRŽIČ je identificiran za davek na dodano vrednost (DDV) pod naslednjo identifikacijsko številko za DDV: SI19950985

10.3.1. POSTOPEK NAROČILA preko predstavitvene strani www.astrum.si poteka v naslednjih korakih:

10.3.2. Kupec v PRVI FAZI naročila prodajalcu odda povpraševanje po nakupu ter prejme avtomatsko, računalniško generiran mail, katere produkte prodajalca bi želel naročiti. Kupec mora

Kupec mora prodajalcu poslati potrditev na e-mail info@astrum.si, da se strinja in sprejema prodajalčeve “Pogoji uporabe in Splošni prodajni pogoji” ter “Obvestilo o naročanju”.

“Pogoji uporabe in Splošni prodajni pogoji” so objavljeni na otvoritveni strani predstavitvene strani www.astrum.si .

“Obvestilo o naročanju” je objavljeno na otvoritveni strani predstavitvene strani www.astrum.si .

Pogodba o nakupu v tej fazi naročila NI sklenjena.

10.3.3. Če prodajalec od kupca na mail info@astrum.si ne prejme strinjanja o sprejemanju pogojev in določil iz predhodnega člena se postopek nakupa NE nadaljuje.

10.3.4. V DRUGI FAZI naročila prodajalec preveri s kupcem povezana določila spoštovanja določil Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP-UPB3), Uradni list RS 16/2007, spoštovanje plačilnih rokov predhodnih nakupov, ter druga določila, objavljena v prodajalčevih “Pogoji uporabe in Splošni prodajni pogoji”.

10.3.5. Ko prodajalec preveri, da kupec izpolnjuje pogoje iz prejšnjih odstavkov tega člena, kupcu pošlje neavtomatsko sestavljen predračun ali ponudbo z vsemi usklajenimi količinami artiklov. Prodajalec si s tem pridržuje pravico naročilo potrditi oziroma z razlogom zavrniti.

10.3.6. Pogodba, zavezujoča za obe strani je SKLENJENA šele, ko kupec potrdi na na mail info@astrum.si, da sprejema vsebino in pogoje predračuna ali ponudbe in sprejemanje končne določbe naročila: „Z oddajo naročila se strinjam s plačilom“

10.4. Ne priznava se noben izvajalec izvensodnega reševanja potrošniških sporov:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

10.5.1. V skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) in njegovim 5. odstavkom velja – razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače – potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe za nakup notnih tiskovin in digitalnih vsebin v naslednjih primerih:

– pri opravljanju storitve, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

– o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

10.5.2. Rok za odstop od pogodbe in rok za vračilo blaga in rok za vračilo kupnine je 14 dni.

10.5.3. Ostala določila ZVPot, ki so veljavna si lahko kupec ogleda na povezavi: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO513

11. KONČNE DOLOČBE

11.1 Če katero določilo Splošnih prodajnih pogojev morebiti ni veljavno, to ne vpliva na ostala določila.

11.2 Morebitne spore stranki (prodajalec in kupec) rešujeta sporazumno, drugače pa je pristojno sodišče v Kranju.

Objavljeno: 1. september 2019; zadnja sprememba: 1. januar 2020


Vsa spletna predstavitev

Copyright © 2003 – 2020 Astrum d.o.o., Tržič in njegovi licensorji. Vse pravice pridržane.